کنترل پنل چیست
در حوزه ایمنی آتش نشانی، کنترل پنل های اعلام حریق به عنوان سیستم عصبی مرکزی عمل می کنند و تشخیص، اطلاع رسانی و پاسخ به شرایط اضطراری در هنگام آتش سوزی را در انواع ساختمان ها هماهنگ می کنند. این دستگاه حیاتی در قلب سیستم های اعلام حریق قرار دارد و اطلاعات و کنترل لازم برای محافظت از جان و اموال را فراهم می کنند.
کنترل پنل اعلام حریق که به عنوان دستگاه کنترل مرکزی (FACP) یا واحد کنترل اعلام حریق (FACU) نیز شناخته می شود، یک دستگاه الکترونیکی است که برای نظارت بر چندین دستگاه تشخیص حریق، مانند دتکتورهای دود، دتکتورهای حرارتی و شستی اعلام حریق طراحی شده است. هنگامی که این دستگاهها علائم آتشسوزی یا دود را تشخیص میدهند، سیگنالهایی را به پنل اعلام حریق ارسال میکنند که به نوبه خود آلارمهای صوتی و تصویری را فعال میکند، به ساکنان ساختمان هشدار میدهد و با سایر سیستمهای ایمنی مانند اسپرینکلرها و روشنایی اضطراری ارتباط برقرار میکند.
نحوه کار با پنل اعلام حریق
برای استفاده از کنترل پنل اعلام حریق، ابتدا باید متوجه شوید که هشدارها چه حالت هایی را می توانند نشان دهند. اکثر کنترل پنل ها می توانند سه هشدار مختلف را نشان دهند: عادی، زنگ هشدار، یا مشکل.
- آلارم عادی به این معنی است که دتکتور مورد نظر به طور عادی کار می کند. نیازی به انجام کاری نیست.
- آلارم هشدار به این معنی است که یکی از دتکتورها به طور فعال هشدار می دهد. که باید با آن توجه داشت و فوری به این آلارم واکنش نشان داد.
- آلارم ایراد (Fault) به این معنی است که چیزی در سیستم اعلام حریق به درستی کار نمی کند. می تواند به این معنی باشد که باتری در یک سیستم بی سیم تمام شده است، یک سیم در یک سیستم سیمی اتصال کوتاه پیدا کرده است، یا مشکل دیگری در سیستم و دتکتورهای آن رخ داده است. این باید توسط متخصص بررسی شود.
برای استفاده از کنترل پنل اعلام حریق نیازی به انجام کار زیادی ندارید. اگر این دستگاه هشداری را نشان می دهد، با تخلیه ساختمان یا رسیدگی به منطقه مورد نظر به هشدار اعلام حریق به طور مناسب پاسخ دهید.
قیمت کنترل پنل اعلام حریق
قیمت کنترل پنل اعلام حریق به مواردی مانند ویژگی ها و قابلیت های آن بستگی دارد. دستگاه هایی که تعداد مدار بیشتری را پشتیبانی می کنند و یا پرینتر دارند، قابلیت ارتقا لوپ یا مدار و همچنین قابلیت اضافه کردن ماژول دارند به دلیل ویژگی های کاربردی که دارند هزینه بیشتری هم دارند. اما در مقابل در حالی که یک پنل تک لوپ خریداری کرده اید در صورت نیاز به لوپ اضافه، تنها با تهیه یک ماژول ارتقا می یابد و نیاز به خرید دستگاه جدید نیست.
کنترل پنل آدرس پذیر برند ولوسیتی
Velocity یک دستگاه مرکز کنترل آنالوگ آدرس پذیر قدرتمند است که انواع مختلفی از اجزای ماژولار را ارائه می دهد تا کاربردهای متنوعی را برآورده کند. این دستگاه دارای صفحه نمایش لمسی گرافیکی و یک رابط کاربری واضح، بدون هرگونه تداخل بصری ارائه می دهد که باعث کاهش نیاز کاربر به آموزش می شود.
کنترل پنل ولوسیتی قابلیت پشتیبانی از برنامه ریزی پیچیده علت و معلولی و طیف وسیعی از عملکردهای قابل کنترل توسط کاربر را دارد که این پنل را برای طیف وسیعی از پروژه های تجاری گرفته تا کاربردهای صنعتی مناسب می کند. دستگاه های آدرس پذیر Velocity از آدرس دهی با استفاده از ابزار برنامه نویسی دستی VDOT-AD2 استفاده می کنند که به به حداقل رساندن احتمال خطا و کاهش زمان نصب مرتبط با آدرس دهی سنتی کمک می کند.
این موضوع می تواند به عنوان بخشی از یک سیستم شبکه ای با حداکثر 64 پنل همتا به همتا یا یک پنل مستقل عمل کند. همچنین دارای گزینه های برنامه نویسی قدرتمندی است که امکان تنظیم اینکه آیا پیام های پنل های خاص در سراسر شبکه منتقل شوند یا محلی باقی بمانند.
هر جز سیستم به طور خاص طراحی شده است تا به عنوان بخشی از یک سیستم لیست شده Velocity UL کار کند و این اطمینان را می دهد که دتکتورها، رابط ها، دستگاه های NAC و پنل کاملا با یکدیگر سازگار هستند و طیف کامل عملکرد سیستم توسط همه دستگاه ها پشتیبانی می شود.
ویژگی ها:
- ساختار ماژولار
- حداکثر 12 ماژول SLC.
- صفحه نمایش لمسی رنگی 4.3 اینچی.
- ظرفیت تا 26 ماژول هوشمند.
- اتصال به ماژول TCP/IP.
- برنامه ریزی گسترده در حالت روز/شب.
- برنامه نویسی کامل علت و معلول از طریق پنل جلویی یا صفحه نرم افزار رایانه شخصی Velocity Connect.
- قابلیت 8032 ثبت رویداد
- با استفاده از چندین ماژول VL-ZMA & VL-ZMB یک پانل معمولی می تواند کاملا کارآمد پیکربندی شود.
- 254 دستگاه سرعت در هر SLC.
- 254 منطقه قابل برنامه ریزی موجود.
- تا 64 پانل شبکه همتا به همتا.
- دنباله زنگ مثبت.
- جبران دریفت خودکار.
- تایید هشدار.
- برق تا 240 دقیقه تاخیر خروجی مشکل دارد.
- برنامه ویژه NAC حالت 24 ولت.
- منبع تغذیه 400 وات.