کنترل پنل اعلام حریق چیست؟
کنترل پنل در یک سیستم اعلام حریق به عنوان دستگاه مرکزی عمل می کند و شبکه پیچیده ای از اجزای نصب شده برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات احتمالی هنگام حریق را کنترل می کند. این دستگاه نقشی محوری برای نظارت، پردازش و مدیریت اطلاعات از دتکتورهای سیستم، برای پاسخ سریع و موثر برای حفاظت از جان و اموال ایفا می کند.
کنترل پنل اعلام حریق چگونه عمل میکند؟
کنترل پنل مانند مرکز فرماندهی عمل می کند و ورودی های دتکتورهای دود، حرارتی، شستی و سایر دستگاه های تشخیص حریق نصب شده در سرتاسر ساختمان را یکپارچه می کند. این دستگاه یک رابط بین تشخیص به موقع حریق و اعلام آن فراهم می کند. با انواع حسگرهایی که به صورت استراتژیک در داخل ساختمان قرار گرفته اند، ارتباط برقرار می کند. این حسگرها به طور مداوم شرایط محیطی را برای علائم آتش سوزی مانند دود یا درجه حرارت بالا بررسی می کنند. پس از فعال شدن، این سنسورها سیگنال به کنترل پنل ارسال می کنند.
سپس کنترل پنل سیگنالهای دریافتی را پردازش می کند و اهمیت آنها را ارزیابی میکند و پاسخ مناسب را تعیین میکند. این دستگاه بین هشدارهای کاذب و حوادث آتش سوزی واقعی تمایز قائل می شود و در صورت لزوم واکنش سریع نشان می دهد و در عین حال خطر اختلالات غیرضروری را به حداقل می رساند.
با تشخیص آتش سوزی احتمالی، کنترل پنل دستگاه های هشدار دهنده را فعال می کند. دستگاه های هشدار شامل آلارمهای صوتی، سیگنالهای بصری و در برخی موارد، ارتباط با خدمات مانیتورینگ خارج از محل است. هدف این است که به سرعت به ساکنان ساختمان و امدادگران اضطراری هشدار داده شود. سیستمهای اعلام حریق یک ساختمان را زون بندی می کند یا در واقع به مناطق مختلف تقسیم بندی میکند. به این صورت کنترل پنل منطقه یا مکان خاصی را که رویداد آتش سوزی در آن شناسایی شده است را تشخیص میدهد. این اطلاعات به شناسایی منبع اضطراری برای واکنش موثرتر و روشهای تخلیه کمک میکند. همچنین در ساختمان های مجهز به سیستم های اطفا حریق مانند اسپرینکلرها یا سیستم های اطفای گازی، کنترل پنل با این سیستم ها یکپارچه می شود. می تواند باعث آزاد شدن مواد سرکوب کننده برای خاموش کردن حریق یا کنترل گسترش آن شود.
فعالسازی دستی سیستم اعلام حریق
کنترل پنل میتواند با کنترل دستی هم عمل کند که به پرسنل مجاز اجازه می دهد در صورت لزوم برخی از عملیات سیستم را نادیده بگیرند. برای مثال، بازنشانی سیستم یا خاموش کردن آلارمها ممکن است از طریق صفحه کنترل آغاز شود
نمایش وضعیت سیستم
کنترل پنل بلافاصله بازخوردی در مورد وضعیت کلی سیستم اعلام حریق ارائه می دهد. که شامل اطلاعات مربوط به عملکرد دتکتورها، سلامت سیستم و هر گونه نقصی است که نیاز به توجه دارد. در سیستمهای پیشرفته، کنترل پنل ممکن است قابلیت های نظارت از راه دور را ارائه دهد. این کار به پرسنل مجاز یا خدمات نظارتی امکان دسترسی به وضعیت سیستم، دریافت هشدارها و انجام اقدامات لازم را از راه دور می دهد.
کنترل پنل آدرس پذیر زتا
سیستم Simplicity CO زتا به گونه ای طراحی شده است که برای استفاده از سیستم تشخیص و تهویه آدرس پذیر مونوکسید کربن، قادر به تشخیص غلظت های پایین CO و راه اندازی خودکار فن های تهویه ساختمان باشد. ویژگی های آن عبارتند از:
سیستم آدرس پذیر آنالوگ Simplicity CO
- قابلیت نصب و راه اندازی با 2 کابل
- توانایی خواندن PPM هر آشکارساز و مشاهده آن
- برای سهولت شناسایی دستگاه به هر آشکارساز یک برچسب 20 کاراکتری داد
- دارای 32، 64 یا 126 لوپ و 2، 4 یا 8 منطقه (بسته به نسخه پنل انتخابی)
- به طور مداوم حداکثر رصد را در هر زون نمایش می دهد
- ویژگیای برای 2 رله تهویه در هر منطقه، برای سیستم هایی با فنهای 2 سرعته
- گزینه های تهویه منطقه ای یا رایج
- آسان برای استفاده انتخاب سطح تهویه
- پشتیبانگیری باتری سیستم را قادر میسازد تا در صورت قطع برق شبکه یک هشدار بدهد
- "برنامه نویسی" سیستم توسط تنظیمات آدرس دتکتور و رله تعیین می شود
- مناسب برای تاسیسات کوچک و بزرگ
- طراحی و تولید در انگلستان
- مطابق آخرین دستورالعمل ولتاژ پایین با علامت CE
قیمت پنل اعلام حریق
قیمت دستگاه کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر زتا به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از موارد برند آن است معمولا برندهای وارداتی قیمت بیشتری در مقایسه با تولیدات داخلی دارد همچنین آدرس پذیر یا متعارفی بودن هم در قیمت آن موثر است معمولا دستگاه های آدرس پذیر هزینه ای بیشتر در مقایسه با نوع معمولی یا متعارفی دارد به دلیل پیچیدگی در ساختار و ویژگی های بیشتر و پیشرفته تری که دارد. همچنین برای اطلاع از قیمت و خرید سیستم اعلام حریق زتا می توانید در سامانه کیوپیکت استعلام بگیرید.
به طور کلی کنترل پنل مرکز عصبی یک سیستم اعلام حریق است که نقش مهمی در تشخیص، اطلاع رسانی و مدیریت حوادث آتش سوزی ایفا می کند. قابلیت های آن به طور قابل توجهی به اثربخشی کلی سیستم در محافظت از جان و اموال در برابر اثرات مخرب آتش سوزی کمک می کند.